Skip to main content

Massage nek en schouders

Massagekussens zijn niet alleen uitermate geschikt voor massage van de rug, ook voor de nek en schouders zijn deze kussens perfect. Mensen hebben vaak last van een nek die vast zit, bijvoorbeeld door een verkeerde slaaphouding of werkhouding. Als je last hebt van de spieren in je nek, veroorzaakt dit vaak hoofdpijn of andere klachten. Als dit langdurig aanhoudt, kan dit leiden tot spanningshoofdpijn.

Een massagekussen voor de nek zorgt ervoor dat alle spieren weer helemaal los gemaakt worden. Hierdoor kunnen ook alle afvalstoffen, die vast zaten in de spieren, goed afgevoerd worden. Een massagekussen voor de nek werkt het beste als er draaiende bewegingen gemaakt worden. De rolmassage is de meest gebruikte massagetechniek. Deze zorgt ervoor dat de spieren in de nek los gemasseerd worden en het stimuleert de bloedsomloop en het weefsel. Deze massagetechniek werkt zeer ontspannend en kan helpen bij het verminderen van stress.

Daarnaast komt er bij een massage endorfine vrij, ook wel het ‘geluksstofje’ genoemd. Dit geldt ook voor een nekmassage door een massagekussen.  Om de nek te masseren is het het beste om het Comfy kussen liggend op de bank of bed te gebruiken. Je zet er dan iets achter, bijvoorbeeld je eigen kussen, waardoor het kussen iets schuin komt te liggen. Zodoende valt de nek er precies in en ben je heerlijk ontspannen omdat je ligt.

Schouders kunnen het beste gemasseerd worden zittend op een rechte stoel, omdat deze massage vaak wat harder aanvoelt. Je kunt dan makkelijk iets naar voren of naar achteren bewegen om zodoende de intensiteit van de massage zelf te regelen.

Bestellen

Eenvoudig te bedienen en supergoed voor de stijve spieren! Eenvoudig en duidelijk te bestellen, snelle verzending.

Ernst Boskamp

Snelle levering en een super fijn kussen.

Sylvia