Skip to main content

Terugbetaal- en retourneringsbeleid

Overzicht

Ons retour- en restitutiebeleid duurt 14 dagen. Als er 14 dagen zijn verstreken sinds uw aankoop, kunnen we u geen volledige restitutie of omruiling aanbieden.
Om in aanmerking te komen voor een retourzending, moet uw artikel ongebruikt zijn en zich in dezelfde staat bevinden als waarin u het heeft ontvangen. Het moet ook in de originele verpakking zijn.
Verschillende soorten goederen komen niet in aanmerking voor retournering. Bederfelijke goederen zoals voedsel, bloemen, kranten of tijdschriften kunnen niet worden geretourneerd. We accepteren ook geen producten die intieme of sanitaire goederen zijn, gevaarlijke materialen of ontvlambare vloeistoffen of gassen.

Extra niet-retourneerbare items:

  • Cadeaubonnen
  • Downloadbare softwareproducten
  • Sommige gezondheids- en persoonlijke verzorgingsproducten

Om uw retourzending te voltooien, hebben we een ontvangstbewijs of aankoopbewijs nodig.
Stuur uw aankoop niet terug naar de fabrikant.
Er zijn bepaalde situaties waarin alleen gedeeltelijke restituties worden verleend:

  • Boek met overduidelijke gebruikssporen
  • CD, DVD, VHS-band, software, videospel, cassettebandje of vinylplaat die is geopend.
  • Elk artikel dat niet in zijn oorspronkelijke staat verkeert, beschadigd is of ontbrekende onderdelen heeft om redenen die niet te wijten zijn aan onze fout.
  • Elk artikel dat meer dan 30 dagen na levering wordt geretourneerd

Restituties

Zodra uw retourzending is ontvangen en geïnspecteerd, sturen we u een e-mail om u te laten weten dat we uw geretourneerde artikel hebben ontvangen. We zullen u ook op de hoogte stellen van de goedkeuring of afwijzing van uw restitutie.

Als u wordt goedgekeurd, wordt uw restitutie verwerkt en wordt er automatisch een tegoed toegepast op uw creditcard of de oorspronkelijke betaalmethode, binnen een bepaald aantal dagen.

Te late of ontbrekende restituties

Als u nog geen restitutie heeft ontvangen, controleer dan eerst uw bankrekening opnieuw.
Neem vervolgens contact op met uw creditcardmaatschappij, het kan even duren voordat uw restitutie officieel wordt geplaatst.
Neem daarna contact op met uw bank. Er is vaak enige verwerkingstijd voordat een restitutie wordt geplaatst.
Als u dit allemaal heeft gedaan en u nog steeds geen restitutie heeft ontvangen, neem dan contact met ons op via info@comfykussen.nl.

Artikelen in de uitverkoop

Alleen artikelen met reguliere prijzen komen in aanmerking voor restitutie. Artikelen in de uitverkoop kunnen niet worden gerestitueerd.

Uitwisselingen

We vervangen alleen items als ze defect of beschadigd zijn. Als u het wilt omruilen voor hetzelfde artikel, stuur ons dan een e-mail naar info@comfykussen.nl en stuur uw artikel naar: Laan van Archeologie 67, 1948CH Beverwijk ter name van Products For Wellness.

Cadeaus

Als het item als cadeau is gemarkeerd bij aankoop en rechtstreeks naar u is verzonden, ontvangt u een tegoedbon voor de waarde van uw retourzending. Zodra het geretourneerde artikel is ontvangen, wordt een cadeaubon naar u gemaild.

Als het item niet als cadeau was gemarkeerd bij aankoop, of de cadeaugever de bestelling naar zichzelf heeft laten verzenden om deze later aan u te geven, sturen we een restitutie naar de cadeaugever en wordt hij op de hoogte gesteld van uw retourzending.

Verzending van retouren

Om uw product te retourneren, moet u uw product mailen naar: Laan van Archeologie 67, 1948CH Beverwijk ter name van Products For Wellness.

U bent verantwoordelijk voor het betalen van uw eigen verzendkosten voor het retourneren van uw artikel. Verzendkosten zijn niet-terugbetaalbaar. Als u een restitutie ontvangt, worden de kosten van de retourzending in mindering gebracht op uw restitutie.

Afhankelijk van waar u woont, kan de tijd die het duurt voordat uw geruilde product u bereikt, variëren.

Als u duurdere items retourneert, kunt u overwegen om een traceerbare verzendservice te gebruiken of een verzekeringspolis voor verzending aan te schaffen. We garanderen niet dat we uw geretourneerde artikel zullen ontvangen.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op via info@comfykussen.nl voor vragen met betrekking tot restituties en retourzendingen.